A pincér-vendégtéri szakember a különböző vendéglátó tevékenységet folyató gazdálkodó
szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által
igényelt, illetve az ajánlott termékek felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható
legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja az udvarias és a szakszerű felszolgálás előírása szerint.
Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel. Átveszi a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet,
készpénzt, illetve készpénzt helyettesítő eszközöket kezel. Elszámol a napi bevétellel.
Barista, bártender és alapfokú sommelier tevékenységet végez.
Rendezvények helyszínét előkészíti, részt vesz a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában.
Munkaterülete állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik.
Ismeri a hazai és nemzetközi étel- és italkínálatot, tisztában van a vendéglátóipari trendekkel, az
ételkészítési technológiákkal. Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a
gasztronómia területén
Felnőttképzési jogviszony – 16 év felett
Tanulói jogviszony 25 éves korig
Képzési idő: 2 év, felnőttképzési jogviszony esetén előzetes tudás beszámításával akár 9 hónap
Képzési és Kimeneti Követelmények Bővebben a követelményekről